Turism

Hjo är kanske mest känd som trästaden vid Vättern - en stad som sommartid bubblar av aktivitet. Men sanningen är den att Hjo bjuder på upplevelser hela året om.

Alla årstider är Vättern, i sina skiftande färger och med sitt vilda humör, ett vackert skådespel att betrakta, trästaden och stadsparken speglar Hjos historia vinter som sommar, vår som höst, och natur och friluftsområden kan med fördel upplevas i september likväl som i mars. Därtill bjuder Hjo på ett varierat kulturutbud och lokalproducerad mat så att du kan äta dig igenom hela matåret. Vad sägs om jordgubbar från Munkebo lagom till midsommar, svalkande glass från Österhagen i juli, Vätterkräftor i augusti, ost från Almnäs till julbordet och nyskördad sparris i maj?

Många besöker också Hjo för våra återkommande evenemang som fortgår hela året. För att nämna några så  midsommarfirandet på Almnäs förgylller juni, juli bjuder på slöjdmässa i Hjo Stadspark med hantverk i mängder, sommarens ångbåtsjazzturer ombord på S/S Trafik sätter guldkant på tillvaron, augustis dragspelsstämma fyller stan med spelemän och våra årliga julmarknader rundar av året i december. Ja, man kan väl säga att till Hjo kommer man för att njuta och bara vara hela året om.

Turismverksamheten i Hjo har till uppgift att marknadsföra hela Hjos utbud - en mycket tacksam uppgift, och den årliga turistbroschyren är inte är svår att fylla med allt det fina som Hjo har att erbjuda.

Vi vill vi lyfta fram våra kulturella värden och göra dem så synliga och attraktiva som möjligt. Trästadens genuina miljöer och vackra hus, charmiga gränder, mysiga caféer och restauranger, små unika butiker, ångaren Trafik som tuffat på sedan 1892, hamnen, natur och friluftsliv med golfspelande på Hökensås, Hjoåns dalgång, läget vid Vättern och givetvis kulturen i form av musik, konst och konsthantverk är alla viktiga ingredienser i varumärket Hjo.

För att veta mer om turismverksamheten, besök gärna turistbyrån som huserar i Kulturkvarteret Pedagogien. Eller besök oss på www.hjo.eu.

Så välkommen till Hjo och välkommen till oss!

Kontakt

TurismansvarigLotta Persson 0503-350 09Kontakt
Hjo turistbyrå 0503-352 55KontaktHemsidaBesöksadress

Bangatan 1B

Hitta hit

Länkar