Öppna förskolan - Arken

På familjecentralen Arken har öppna förskolan sin verksamhet och på Arken finns även familjegrupper där föräldrar kan få stöd och råd i sitt föräldraskap.

Öppna förskolan är en verksamhet dit du som förälder kan komma med ditt/dina barn och träffa andra barnfamiljer. Du kan sitta ner och prata, dricka en kopp kaffe och barnen kan leka. Du ansvarar för ditt/dina barn och deltar själv i verksamheten. Ni kan komma och gå som ni vill. Ni behöver inte anmäla er och det kostar inget. Fika serveras till självkostnadspris.

Öppna förskolan kan erbjuda en mängd olika aktiviteter. I ateljén kan man måla och skapa i olika material. På Arken finns också en liten "snickarboa". Vuxna har tillgång till internet. Vill du sy eller laga något så finns här också tillgång till symaskin. På bakgården finns möjligheter till utelek i Arkens stora båt-sandlåda. Varje dag har vi en sångstund. Måndag är en bakdag.

Öppettider för öppna förskolan:

Måndag kl. 13-16.30   För alla barn 0-6 år

Tisdag kl. 10-13.00   Babycafé för alla med barn upp till ca. 1 år

Torsdag kl. 10-16.30  För alla med barn 0-6 år. 

Vid behov anordnas en mindre Familjegrupp samt grupp för Unga Föräldrar som kan träffas på Arken för att samtala och leka. Gruppen leds av förskollärare och socionom och syftar till att ge föräldrar lite extra råd och stöd. Gruppen riktar sig till föräldrar i behov av extra stöttning i sitt föräldraskap och som har barn upp till 6 år. Om du känner att du är intresserad av att delta i någon av grupperna, kontakta någon av Arkens personal.

Kontakt

Familjecentralen Arken 0503-353 38, 350 87Besöksadress

Karlsborgsvägen 4

Hitta hit